Gedragcodes

Binnen RKVV Dommelen staat plezier, positief gedrag en discipline hoog in het vaandel en daarom zijn in het verleden 'Gedragcodes' opgesteld waaraan iedere speler/speelster, ouder, begeleider en andere betrokkenen zich moeten houden.

Het enthousiasme van ouders, familie, vrienden en bekenden zijn erg belangrijk voor de voetbalbeleving van onze jeugdspelers. Dit enthousiasme is zeer welkom bij alle activiteiten van de jeugdafdeling van RKVV Dommelen, mits
u onze opleidingsdoelstellingen respecteert en zich aan onderstaande spelregels wilt houden.

Opleidingsdoelstellingen :
1. Het brengen van voetbalplezier en voetbalbeleving.
2. Het boeken van vooruitgang in het voetballen op zowel individueel als groepsnivo.
    (het leerproces heeft hoogste prioriteit)
3. Het handhaven en naleven van een strakke discipline in en rond het voetbalveld door
    spelers, trainers, leiders en alle toeschouwers.

De stand op de ranglijst is ondergeschikt AAN
BOVENSTAANDE DOELSTELLINGEN !

GEDRAGSCODES SPELERS
:

• Denk aan je taalgebruik ! Dus geen schuttingtaal en scheldwoorden.
  • Pesten is absoluut verboden. Het pesten van andere kinderen wordt streng bestraft !
  • Respecteer en waardeer iedereen !
  • Lever geen commentaar op scheids- of grensrechter of tegenstander(s).
  • Afmelden voor wedstrijden en trainingen is verplicht, doe dit tijdig !
  • Dragen van scheenbeschermers op trainingen en bij wedstrijden is verplicht !
  • Elk team gaat compleet naar het veld voor de trainingen en keert weer gezamenlijk terug.
  • Draag geen sieraden tijdens trainingen en wedstrijden !
  • Vanaf de Jo10/Jo11-jeugd is het verplicht te douchen, op bladslippers, na trainingen en wedstrijden.
  • In kleedlokalen en bespreekruimtes is het verboden om te roken.
  • Laat de kleedlokalen netjes achter, ga niet op banken staan en gooi rommel in de prullenbakken. De laatste spelers vegen het lokaal schoon en doen licht uit en deur dicht.

TRAINERS EN LEIDERS :

• Onze trainers, leiders en andere vrijwilligers hebben een voorbeeldfunctie !
  • Beperk je tot positief coachen !
  • Blijf positief naar iedereen, negativiteit of afkraken heeft geen vat op een speler.
  • Lever geen commentaar op scheids- of grensrechter of tegenstander(s).
  • Stimuleer fair-play en fatsoenlijk taal- gebruik, treed corrigerend op bij pesten en discriminatie.
  • Spelers die zich schuldig maken aan natrappen, spugen, slaan etc. dienen direct gewisseld te worden, en worden niet meer in het veld gebracht.
  • Zorg tijdens het verblijf van spelers in het kleedlokaal voor minimaal 1 volwassene.,
  • Laat kleedlokalen netjes achter, maak spelers verantwoordelijk hiervoor, en zorg dat het kleedlokaal op slot gaat.
  • In kleedlokalen en bespreekruimtes is het verboden om te roken.

OUDERS :

• Spelers worden geholpen door 1 persoon, nl. de trainer. Deze structuur moet duidelijk zijn, kinderen raken anders verward en weten niet meer waar ze aan toe zijn.
  • Laat het coachen en geven van aanwijzingen dus over aan de begeleiding van het team.
  • Aanmoedigen moet en kan, mits uw aanmoedigingen een positief karakter hebben.
  • Respecteer beslissingen van grens- en scheidsrechter. (Geen reacties!)
  • Respecteer de tegenstander. Vraag NOOIT om kaarten of tijdstraffen.
  • Denk om uw taalgebruik. Wat jeugdleden niet mogen, mag u ook niet !
  • Zorg ervoor dat afspraken nageleefd worden m.b.t. wassen, rijden en belschema’s. De verenging zijn we namelijk allemaal samen !
  • Zorg voor veilig vervoer naar het sportpark ! (verlichting op de fiets)

En zorg dat uw regelmatig als toeschouwer langs het veld aanwezig bent, bij zowel trainingen als wedstrijden !