Geslaagd Schoolvoetbaltoernooi groepen 5/6 - R.K.V.V. Dommelen

Geslaagd Schoolvoetbaltoernooi groepen 5/6

Geslaagd Schoolvoetbaltoernooi groepen 5/6

20 april 2023 8:45


Op woensdag 19 april vond het 2e Valkenswaardse KNVB Schoolvoetbaltoernooi plaats voor de groepen 5/6. Op sportpark ’t Heike in Dommelen waren zo’n 300 kinderen, verdeeld over 31 (!) teams van 12 basisscholen actief. Het was een geslaagde editie met veel lachende kinderen, enthousiaste supporters en veel voetbalplezier.

Hoewel voetbalplezier, meedoen en samen met je klas voetballen het belangrijkste is, ging het natuurlijk ook om de prijzen. Er werd fanatiek gestreden bij iedere wedstrijd om de felbegeerde bekers mee naar school te nemen. In de poulefase speelde ieder team 5 of 6 wedstrijden tegen elkaar, waarna de eerste geëindigd in iedere poule doorging naar een halve finale. Uiteindelijk won het team “De Smelen 2” (met Dommelen Jo19-3 speler Yoran Klaassen als coach) de finale en mogen zij door naar de regiofinale bij SC ’t Zand in Tilburg op woensdag 17 mei a.s. Voor het eerst werd er ook een meiden-toernooi georganiseerd met 4 deelnemende teams, waarbij ‘De Smelleken M3’ met de 1e prijs ervandoor ging.

Iedereen een prijs
Niet alleen de winnaars ontvingen een prijs. Alle deelnemende kinderen ontvingen een herinnerings-medaille en het befaamde KNVB Schoolvoetbalvaantje mee naar huis. Het KNVB Schoolvoetbal-toernooi is juist niet alleen bedoeld om een winnaar te krijgen, voetbalplezier beleven met je klasgenootjes is het allerbelangrijkste!

Organisatie
Het was voor RKVV Dommelen de 2e keer dat zij dit KNVB Schoolvoetbaltoernooi organiseerde. Het toernooi voor de groepen 7/8 is al jaren bij De Valk en er was nog geen toernooi voor de groepen 5/6. In overleg met Sportief Valkenswaard is dit toernooi sinds 2022 ook voor de kinderen uit de groepen 5/6, en aan het enthousiasme te zien, is dat een schot in de roos. In 2024 zal RKVV Dommelen zeker weer een KNVB Schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 5/6 organiseren.

Speciaal woord van dank aan onze vrijwilligers, zowel de (jonge) spelbegeleiders, als ook de medewerkers van onze sponsor Essentra en de andere vrijwilligers, iedereen super bedankt!

DSC_0108.JPG

DSC_0113.JPG

DSC_0125.JPG

DSC_0133.JPG

Delen

Lees meer over:
22-23 schoolvoetbal

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!