Geslaagd Schoolvoetbaltoernooi groepen 5/6

15 april 2022 14:45

Op woensdag 13 april vond het 1e Valkenswaardse KNVB Schoolvoetbaltoernooi plaats voor de groepen 5/6. Op sportpark ’t Heike in Dommelen waren zo’n 200 kinderen, verdeeld over 20 teams van 8 basisscholen actief. Het was een geslaagde editie met veel lachende kinderen, enthousiaste supporters en veel voetbalplezier.

Hoewel voetbalplezier, meedoen en samen met je klas voetballen het belangrijkste is, ging het natuurlijk ook om de prijzen. Er werd fanatiek gestreden bij iedere wedstrijd om de felbegeerde bekers mee naar school te nemen. In de poulefase speelde ieder team 4 wedstrijden tegen elkaar, waarna de eerste geëindigd in iedere poule doorging naar een halve finale. Uiteindelijk won het team “Smelleken5” de finale en mogen zij door naar de regiofinale bij SC ’t Zand in Tilburg op woensdag 18 mei a.s.

Iedereen een prijs
Niet alleen de winnaars ontvingen een prijs. Alle deelnemende kinderen ontvangen een herinnerings-medaille en het befaamde KNVB Schoolvoetbalvaantje mee naar huis. Het KNVB Schoolvoetbal-toernooi is juist niet alleen bedoeld om een winnaar te krijgen, voetbalplezier beleven met je klasgenootjes is het allerbelangrijkste!

Organisatie
Het was voor RKVV Dommelen de 1e keer dat zij dit KNVB Schoolvoetbaltoernooi organiseerde. Het toernooi voor de groepen 7/8 is al jaren bij De Valk en er was nog geen toernooi voor de groepen 5/6. In overleg met Sportief Valkenswaard is dit toernooi er nu ook voor de kinderen uit de groepen 5/6, en aan het enthousiasme te zien, is dat een schot in de roos. In 2023 zal RKVV Dommelen zeker weer een KNVB Schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 5/6 organiseren.

e27ce694-29dc-4545-a29d-d18e0eb9f103.JPG

042b20ba-d524-434c-8de7-73a71895b57d.JPG